lördag 5 januari 2008

mästerkocken!

Jag har nyss haft en smakduell och gjort två varianter på kesoplättar.

Den första var med äpple, kanel och kardemumma och serverades med skivat äpple och turkisk yogurt. Perfekt kontrast mellan kryddorna och frukten och lätta att steka tack vara att det rivna äpplet hjälpte den annars så sladdriga smeten att bli lite mer kompakt. Underbar söndagsfrukost eller lättare lunch. Jag ger dom 4/5 i betyg.

Den andra var med hallon och serverades med banan och passionsfrukt. Sjukt svår att steka då hallonen var så vattniga. Var tvungen att lägga till lite mjöl men inte ens då gick det att hantera plättarna :C Betydligt sötare än den första varanten, men det beror nog på att jag serverade med banan och passionsfrukt, det blev väldigt syrligt och sött, mer passande som efterrätt. Hallonvarianten får 3/4 i betyg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar